Een ogenblik geduld a.u.b.

Over

Cijfers over uw gemeente direct beschikbaar in één online systeem

Steeds meer gegevens zijn beschikbaar en/of op verschillende plekken te raadplegen. Veelal ontbreekt een helder overzicht. Speciaal voor gemeenten is het informatiesysteem Gemeente in Cijfers ontwikkeld. Het informatiesysteem is beschikbaar als webapplicatie en biedt een gemeente één centrale vindplek voor verscheidene thema’s en onderwerpen die spelen binnen een gemeente. 

Een gemeente kan het informatiesysteem gebruiken als handvat bij interne vraagstukken voor beleid. Het voordeel is dat iedereen binnen de organisatie de mogelijkheid heeft om van dezelfde cijfers (en definities) gebruik te maken.  Wel zo gemakkelijk. Daarnaast kan het gebruikt worden als communicatie-instrument om cijfers via de gemeentelijke website aan een breed publiek beschikbaar te stellen. Handig om een groot aantal terugkerende vragen af te vangen. 

Elke gebruiker kan op een eenvoudige manier kerncijfers vinden in kant-en-klare dashboards. Daarnaast is het mogelijk om zelf tabellen en grafieken samen te stellen in de databank. De beknopte handleiding van de databank maakt het voor de gebruiker eenvoudig om gegevens in een handomdraai te transformeren naar indexen, groeicijfers of cumulaties. De opmaak van grafieken is volledig naar wens aan te passen. Het resultaat kan worden opgeslagen in verschillende formaten (afbeelding, Excel, PowerPoint etc.) en/of direct worden gedeeld via de e-mail en sociale media.

Samengevat kan een gemeente het volgende verwachten:

  • kant-en-klaar informatiesysteem inclusief dashboards;
  • opgemaakt in huisstijl organisatie;
  • analysetool met ± 1.500 onderwerpen om zelf grafieken en tabellen samen te stellen;
  • alle data beschikbaar op gemeenteniveau;
  • diverse datasets beschikbaar op buurt- en wijkniveau (conform CBS buurt- en wijkindeling);
  • cijfers afkomstig van meerdere externe databronnen samengebracht in één omgeving;
  • cijfers veelal beschikbaar vanaf het jaar 2000;
  • diverse datasets zijn beschikbaar v.a. maand- of kwartaalniveau;
  • dashboards online beschikbaar op desktop en mobile devices;
  • data en presentaties zijn te exporteren naar verschillende outputbestanden voor hergebruik

Een gemeente sluit alleen een licentie af en heeft er verder zelf geen omkijken naar. Het verzamelen, bewerken, actualiseren en hosten wordt volledig door ABF verzorgd.

Interesse?

Neem contact op voor een vrijblijvend advies dat aansluit bij de situatie van uw gemeente.