Een ogenblik geduld a.u.b.

FAQ

Ik wil cijfers op binnengemeentelijk niveau presenteren, maar kan alleen een gemeente kiezen. Hoe kan dat?

Niet alle gegevens zijn op binnengemeentelijk niveau beschikbaar. De webapplicatie presenteert cijfers - op basis van de gekozen onderwerpen - automatisch op het beschikbare geografische niveau.

Waar vind ik uitleg hoe ik gegevens selecteer in de databank?

Het maken, bewerken en exporteren van selecties staan beschreven in de handleiding

Waarom ontbreken regionale cijfers?

Bij het samenstellen Gemeente in Cijfers wordt alleen gebruik gemaakt van landsdekkende databronnen. Dit om vergelijkingen - zoals bijvoorbeeld met gemeenten in dezelfde grootteklasse en Nederland - mogelijk te maken.  


Het opnemen van eigen data en/of regionale uitkomsten is alleen mogelijk als maatwerk.

Wanneer worden gegevens geactualiseerd?

Minimaal 4-6 keer per jaar worden beschikbaar gekomen gegevens geactualiseerd. Belangrijke databronnen - zoals bijvoorbeeld LISA Vestigingenregister - worden, nadat deze beschikbaar zijn gesteld aan ABF, binnen 10 werkdagen geactualiseerd.

Wat is het verschil met Statline?

In Statline vind een gebruiker alleen gegevens afkomstig van het CBS. Gemeente in Cijfers bevat juist cijfers afkomstig van verschillende dataleveranciers. Statline is slechts een van de dataleveranciers. Andere dataleveranciers  zijn ABF Research, Agentschap NL, DUO, Faillissementdossier.nl, Huizenzoeker.nl, Kadaster, Kiesraad, Lisa, Locatus, Ministerie van BZK, Nivel, NMT, Nivel, Politie, UWV en Verwey Jonker Instituut .

Wat kost een licentie voor mijn gemeente?

De licentieprijs is mede afhankelijk van het aantal gebieden op het laagste geografische niveau en het aantal inwoners binnen een gemeente. Daarnaast is de keuze voor een versie op 4- cijferige postcodeniveau of op CBS buurtniveau van belang.

Neem voor een vrijblijvende prijsopgave contact op door hier te klikken.